Gość napisał(a):mam jeszcze kilka małych pytan co do przepisu:
-czy miód ma być jasny np. lipowy czy ciemny spadziowy lub gryczany
Gość napisał(a):- smalec kupiony w kostce (ty używasz smalcu ,czy raczej masła
Gość napisał(a):- ile tych orzechów i rodzynków po 200gr razem 400gr
Gość napisał(a):-te pozostałe składniki to dodać do wystudzonej masy czy do tej prawie zagotowanej?
Gość napisał(a): -jak juz bedę piekła ten piernik - to bakalie wsypać do środka ciasta i razem wymieszać, czy posypać tylko piernik z wierzchu?
Gość napisał(a):Mam wielką ochotę na ten piernik i jak dasz mi odpowiedź to upiekę go
Serdeczne pozdrowienia
Gość napisał(a):halo halo
a ile ten piernik ma się piec i w jakiej temperaturze?
Teraz jak mi odpiszesz to już bę ę wiedzieć chyba wszystko na temat piernika staropolskiego
Gość napisał(a):czekam na odpowiedź od twojej mamusi . ciasto czeka na święta w lodówce (ale sporo zapłaciłam za miód =25 zł )czekam i mam nadzieję ,że będzie to najpyszniejsze ciasto na świątecznym stole
Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 52 gości