Zanalzłam takie przepisy z tym zakwasem
http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy ... -1846.html
Ja jednak wole z torebki,kiedyś próbowałam ugotowac z tego z butelki ale mi nie wyszło,chyba to nie moje smaki
magda109 napisał(a):Ile domow tyle zurkow
- POdsmazam kielbase i cebule pokrojona w kostki
- zagotowuje wode
- dodaje do wody podsmazona kielbase i cebule, wsypuje ziele angielskie, pieprz, listek laurowy, zmiazdzony czosnek i suszone grzyby i majeranek (duzo)
- jak troszke to sie podgotuje (niedlugo, by woda nabrala smaku) wsypuje ziemniaki w kostke
- kiedy ziemniaki sa niemal miekkie dodaje zmieszany z woda "barszcz bialy" Winiary (koiecznie winiary i koniecznie barszcz bialy - jest najlepszy)
- Zagotowuje calosc porzadnie
I juz. Ma byc dosyc gesty.
To jest tylko jedna z moich wariacji na temat zuru, ale moja ulubiona
Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 52 gości