aaaniaaa napisał(a):
PIZZA Z PATELNI
9 lyzek maki pszennej
2 lyzki maki ziemniaczanej
1 lyzeczka proszku do pieczenia
3 jajka
1 szkl. wody letniej przegotowanej
20 dkg drobno posiekanej wedlinki
1 marchew starkowana na grubych oczkach
15 dkg sera zoltego
1 cebula pokrojona w kostke mozna ja podsmazyc
pieczarki
natka pietruszki
troche papryki w proszku lub swiezej
wszystko razem wymieszac i smazyc jak placki ziemniaczane :)
SMACZNEGO :lol:
aaaniaaa napisał(a):tarkuje pyry na grubych oczkach takich jak ser czesto sie tarkuje na takie paseczki i cebulke tez na tych oczkach :)
daje vegety jajko make i mieszam 8)
no i dorzucam kukurydze, wedlinke drobno pokrojona, papryke co znajde w lodowce :lol:
no i smaze na patelni :lol:
Moya napisał(a):Coby nie zaginęło w akcji 8)aaaniaaa napisał(a):
PIZZA Z PATELNI
9 lyzek maki pszennej
2 lyzki maki ziemniaczanej
1 lyzeczka proszku do pieczenia
3 jajka
1 szkl. wody letniej przegotowanej
20 dkg drobno posiekanej wedlinki
1 marchew starkowana na grubych oczkach
15 dkg sera zoltego
1 cebula pokrojona w kostke mozna ja podsmazyc
pieczarki
natka pietruszki
troche papryki w proszku lub swiezej
wszystko razem wymieszac i smazyc jak placki ziemniaczane :)
SMACZNEGO :lol:aaaniaaa napisał(a):tarkuje pyry na grubych oczkach takich jak ser czesto sie tarkuje na takie paseczki i cebulke tez na tych oczkach :)
daje vegety jajko make i mieszam 8)
no i dorzucam kukurydze, wedlinke drobno pokrojona, papryke co znajde w lodowce :lol:
no i smaze na patelni :lol:
Moya napisał(a):Coby nie zaginęło w akcji 8)aaaniaaa napisał(a):
PIZZA Z PATELNI
9 lyzek maki pszennej
2 lyzki maki ziemniaczanej
1 lyzeczka proszku do pieczenia
3 jajka
1 szkl. wody letniej przegotowanej
20 dkg drobno posiekanej wedlinki
1 marchew starkowana na grubych oczkach
15 dkg sera zoltego
1 cebula pokrojona w kostke mozna ja podsmazyc
pieczarki
natka pietruszki
troche papryki w proszku lub swiezej
wszystko razem wymieszac i smazyc jak placki ziemniaczane :)
SMACZNEGO :lol:aaaniaaa napisał(a):tarkuje pyry na grubych oczkach takich jak ser czesto sie tarkuje na takie paseczki i cebulke tez na tych oczkach :)
daje vegety jajko make i mieszam 8)
no i dorzucam kukurydze, wedlinke drobno pokrojona, papryke co znajde w lodowce :lol:
no i smaze na patelni :lol:
Kiniajg napisał(a):Witam ja dziś upiekłam muffinki cytrynowe z budyniem w środku - przepis Iki - wyszły pyszne ale mam pytanko po pierwsze wyszło strasznie gęste to ciasto - czy tak ma być a po drugie to wyszło mi tylko 9 muffinek - czy tyle wychodzi ?
Moya napisał(a):PANGA W SOSIE SŁONECZNIKOWYM
To jest raczej na kolację albo na jakąś imprezkę, pyszna na zimno.
Panga – usmażyć w mące
SOS: ¾ majonezu, ¼ śmietany, sok z połowy cytryny, 4 ząbki czosnku, pieprz biały, sól, słonecznik uprażyć na patelni – ostudzić połączyć z sosem i zalać rybę
Czarnulka23 napisał(a):tygrysiol napisał(a):Czarnulka23 napisał(a):Acha i mam pyyyszne śledziki w domku z majonezem pomidorami i cebulką.....MNIAAAAAMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!POLECAM proste w zrobieniu a efekt....Nie ma dla mnie lepszych:)
dawaj przepis :)
tygrys
śledzie kroisz w małe cząstki ( jak kto lubi, dla mnie im mniejsze tym smaczniejsze)
pomidory w półplastry troche grubsze niz na kanapke
cebulke w półplastry
układasz warswami
śledzie pomidory cebula majonez śledzie pomodory cebula majonez itd
najlepiej smakują jak kilka warstw wyjdzie, ze 3,4 bo wtedy majonez fajnie sie rozpływa po całej potrawie
schłodzic lub jesc od razu jeśli nie można sie powstrzymać:)
aleksandra82 napisał(a):Ja polecam również spaghetti oczywiście zrobione osobiście a nie z torebki właśnie takie wcinam :D
0,5kg mięsa mielonego
2 cebule
1 marchewka
1 pietruszka(średnia)
pół selera (średniego)
2 pomidory
ząbek czosnku lub granulowany
koncentrat pomidorowy
bazylia oregano sól pieprz
Cebulę i pomidory drobno pokroić, warzywa zetrzeć na tarce - paseczki, wszystko na patelnię dodać trochę oliwy, przyprawić i zalać wodą dusić do miękkości. Podsmażyć mięso na patelni. Dodać do warzyw, całość doprawić koncentratem na oko zwykle 2 łyżki i dusić jeszcze przez chwilę. Podawać ze startym serem żółtym mozna przybrać świeżą bazylią.
Do tego winko i kolacja gotowa. Pyszne było :wink:
A_nimka napisał(a):A tak a propos tej kolacji to zrobię coś takiego: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) :wink:
Pora pokroję w talarki i wyłożę nim spód naczynia żaroodpornego.
Filet z kurczaka pokroję w kostkę, posypię przyprawą do kurczaka i po odstaniu swojego w lodówce poukładam na porze.
Śmietanę zmieszam z majonezem i posmaruję po wierzchu to wszystko.
Można przyprawić jeszcze do smaku czym kto lubi ;)
I do piekarnika na 50-60minut w 180 stopniach.
Ale leń ze mnie, nie? :P 8)
muszka12 napisał(a):Kurczak zapiekany w parmezanie
Składniki:
* 30 g pokruszonego białego pieczywa bez skórki (1 kromka białego chleba)
* 85 g drobno startego parmezanu
* 2 drobno posiekane dymki
* drobno starta skórka i sok z 1/2 cytryny
* 55 g stopionego masła
* sól morska (może być zwykła) i świeżo zmielony czarny pieprz
* 4 filety z piersi kurczaka bez skóry
* 2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki
Sposób przygotowania:
* Nagrzać piekarnik.
* W malej misce wymieszać pokruszone pieczywo, parmezan, dymkę, skórkę cytryny, masło i przyprawy.
* Filety ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym ( ja wysmarowałam foremkę olejem i dolną warstwę piersi posoliłam)
* Nałożyć równą warstwę na każdy filet, przyciskając widelcem, aby dokładnie pokryć masą mięso.
* Piec przez 20 minut w temp. 190 st..
* Po wyjęciu z piekarnika trzymać w cieple.
* Sok z cytryny i pietruszkę wymieszać z sosem pozostałym w naczyniu i polać nim kurczaka.
* Od razu podawać.
Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 75 gości