czemu blok czek. nie twardy???

Wasze rady i przepisy. Jak dobrze zjeść i nie przytyć :-)
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

czemu blok czek. nie twardy???

Postprzez kamaboro » N lis 21 2004, 19:14

zrobilam blok czekoladowy wg.przepisu jednej z forumowiczek, ale od wczoraj nie stwardniał. Czy zdarzyło sie Wam tez to czasem?
kamaboro
 

Postprzez JADWSIA » N lis 21 2004, 19:31

Ja wlasnie dzisiaj zrobilam bloczek,i juz po paru godzinach go kroje,coraz mniejszy sie robi.Wsadzilam go jednak do lodowki,wiec dlatego chyba szybciej stwardnial.Wysmienity!!! :D :D :D
Avatar użytkownika
JADWSIA
 
Posty: 15285
Dołączył(a): Wt paź 19 2004, 23:00
Lokalizacja: Kiedys Koszalin,teraz Portimao-Portugalia.

Postprzez Gość » N lis 21 2004, 21:31

Jadwisia, a mozesz napisac mi z jakiego korzystalas przepisu? moze w moim sa jakies zle proporcje?
Gość
 

Postprzez JADWSIA » N lis 21 2004, 23:31

Paczka mleka w proszku(mialo 300 g),3 paczuszki herbatnikow pokruszonych i 4 lyzki kakao - to wszystko na sucho wymieszac.Zagotowac kostke margaryny(250 g),1,5 szklanki mleka i pol szklanki wody.Do goracego dodac suche skladniki i dokladnie wymieszac oraz wylac do wylozonej folia aluminiowa blaszki.Troche odczekalam az przestygnie,a potem do lodowki.W tym przepisie byly rowniez orzechy i rodzynki(dodane do suchych skladnikow),ja nie dodalam,bo akurat nie mialam w domu.Smacznego!Napewno drugim razem zastygnie!!! :) :) :)
Avatar użytkownika
JADWSIA
 
Posty: 15285
Dołączył(a): Wt paź 19 2004, 23:00
Lokalizacja: Kiedys Koszalin,teraz Portimao-Portugalia.

Postprzez JADWSIA » N lis 21 2004, 23:34

Przepraszam,pomylilam sie,tam gdzie napisalam 1,5 szklanki mleka,ma byc 1,5 szklanki cukru.
Avatar użytkownika
JADWSIA
 
Posty: 15285
Dołączył(a): Wt paź 19 2004, 23:00
Lokalizacja: Kiedys Koszalin,teraz Portimao-Portugalia.

Postprzez kamaboro » Pn lis 22 2004, 10:45

Bardzo Ci dziekiuje. rzeczywiscie, moj przepis byl inny. Mam nadzieje ze uda sie nastepnym razem. pozdrawiam
kamaboro
 

Re: czemu blok czek. nie twardy???

Postprzez michalmazur » Wt gru 12 2017, 11:24

no czasami jeden składnik w przepisie i swoje zrobi

original site
michalmazur
 
Posty: 340
Dołączył(a): Śr kwi 12 2017, 08:30


Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości