Ryba w sosie czosnkowym

Wasze rady i przepisy. Jak dobrze zjeść i nie przytyć :-)
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

Ryba w sosie czosnkowym

Postprzez malaladypank » Pt gru 05 2008, 01:09

Ryba w sosie czosnkowym
:arrow: 0,5kg ryby bez ości(filet z mintaja,panga)
:arrow: sól
:arrow: pieprz
:arrow: olej
:arrow: 3-4ząbki czosnku
:arrow: duża śmietana
:arrow: musztarda 1łyżka
:arrow: zioła prowansalskie
:arrow: 20dag starego żółtego sera.

Przygotowanie:

Rybę rozmrozić,posypać solą i pieprzem.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor i przełożyć do naczynka żaroodpornego.Śmietanę wymieszać z musztardą,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą,pieprzem i ziołami wedle uznania.Uzyskany sos wylać na usmażoną rybę,posypać startym serem i zapiekać ok 20min w temp.200st. w piekarniku.Podawać z ziemniakami,surówkami,warzywami.
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
malaladypank
 
Posty: 11501
Dołączył(a): Wt gru 07 2004, 01:00
Lokalizacja: Leszno

Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 17 gości