Smażone rybki w occie

Wasze rady i przepisy. Jak dobrze zjeść i nie przytyć :-)
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

Smażone rybki w occie

Postprzez malaladypank » Pn lis 24 2008, 22:45

Usmażyłam rybę (filety pocięte na mniejsze kawałki) doprawione solą i pieprzem w panierce( mąka,jajko,bułka) dorsze i pangi i zalałam zalewą w osobnych miskach.
zalewa:
3 szkl. wody,
1 szkl. octu,
łyżka cukru,
łyżeczka soli,
gorczyca,
liść laurowy,
ziele angielskie.
DO miski ryba,przekładam każdą warstwę cebulką i na końcu zalewam zalewą-mniam.
Czasem jak zostanie ryba od obiadu można ją tak zrobić.
Każda się nadaje...mintaj,miruna,morszczuk,tilapia,panga,dorsz...

smacznego :D
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
malaladypank
 
Posty: 11501
Dołączył(a): Wt gru 07 2004, 01:00
Lokalizacja: Leszno

Re: Smażone rybki w occie

Postprzez mikolajseo » N sty 09 2022, 16:46

Taka rybka to coś cudownego, aż ślinka cieknie

Kredyt na mieszkanie w Warszawie
mikolajseo
 
Posty: 514
Dołączył(a): Pt lip 07 2017, 23:54
Lokalizacja: Tczew


Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 16 gości