surowy kilogramowy kawał szynki - co z tego zrobić?

Wasze rady i przepisy. Jak dobrze zjeść i nie przytyć :-)
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

surowy kilogramowy kawał szynki - co z tego zrobić?

Postprzez Agava » Pn lut 18 2008, 18:43

hej

Proszę o podpowiedź. Mam dość schabowych, gulaszu i pieczonego....
Co mogę zrobić jeszcze???
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
nie jestem optymistką,twardo stąpam po ziemi...ale za to głośno krzyczę-
niemożliwe nie istnieje!!!
Avatar użytkownika
Agava
 
Posty: 2083
Dołączył(a): Pn maja 23 2005, 00:00
Lokalizacja: W-wa,Białołęka

Re: surowy kilogramowy kawał szynki - co z tego zrobić?

Postprzez fotokartka » Wt lut 19 2008, 10:15

Agava napisał(a):hej

Proszę o podpowiedź. Mam dość schabowych, gulaszu i pieczonego....
Co mogę zrobić jeszcze???


pokrój szynkę w grubsze paseczki, kup sos śmietanowo - grzybowy, trochę pieczarek (chyba, że masz mrożone grzybki leśne), cebulę, marchewkę, natkę pietruszki i DOBRY makaron, mięsko doprawiasz, cebulke w drobna kostkę i szklisz na patelni, potem marchewka w słupki i szklisz z cebulka potem dorzucasz mięsko i smażysz, na końcu grzyby, zalewasz sosem - posypujesz obficie natka pietruszki i na makaron - pychotka.

albo kupujesz sos słodko kwaśny i mieszankę warzywna chińską i robisz chińszczyznę z tą szynką z ryżem lub makaronem sojowym lub ryżowym.

albo robisz wieprzowe zawijaski (zrazy).

albo szaszłyki :-)

albo kroisz szynkę w słupki i mocno doprawiasz przyprawą grillową i smażysz na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu, robisz surówkę gyros, sos jogurtowo-czosnkowy, kupujesz chlebek pita i podgrzewasz go w opiekaczu lub piekarniku i robisz sobie domowego gyroska. :-D
Avatar użytkownika
fotokartka
 
Posty: 2118
Dołączył(a): Cz gru 22 2005, 14:55


Powrót do Dieta, kulinaria i przepisy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości