w ciasto francuskie (zakupione w Biedronce lub w Kauflandzie) zawijam i zapiekam:
smaruję sosem pomidorowym,na to paróweczka i czasem serek żółty
Sos: olej, koncentrat pomidorowy (w jednakowej ilości), 3 ząbki czosnku - roztarte, zioła (oregano, bazylia, sól, pieprz)
pieczarki starte na grubych oczkach,przesmażone z cebulką
szpinak (z czosnkiem i śmietanką + sól,pieprz)
mus jabłkowy z cynamonem
wiśnie lub jakikolwiek inny dżemik
budyń waniliowy
obsypuję sezamem,inne makiem i piekę
http://www.itvp.pl/event/kuchcikowo/?ta ... episode=13 Składniki:
* 2 opakowania mrożonego ciasta francuskiego,
* 1 szklanki grubego brązowego cukru,
* 1 szklanki maku,
* 1 szklanki sezamu,
Wyjąć z opakowania mrożone blaty francuskiego ciasta i poczekać około 15minut. Pokroić je w paski długości około 5 cm. Te posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać makiem, sezamem lub cukrem. Rozłożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° przez 10 – 15 minut.
smacznego!