Strona 6 z 7

PostNapisane: Pn lip 31 2006, 10:43
przez onkafr
u nas przez weekend krolował gyros, maż chciał udoskonalić tortillę i dodal oliwę z oliwek i to niebyl najlepszy pomysł :lol:

PostNapisane: Cz sie 03 2006, 12:21
przez kasia_j
Onkafr to jest wlasnie ciekawe, ze ludzie, ktorzy nie lubia poszczegolnych skladnikow tak sie zachwycaja gyrosem. Magia jednym slowem :wink:
a to jeszcze tortilla :P i jak tu nie tyc :roll:

PostNapisane: Pt sie 04 2006, 12:02
przez agamp
malalady a musi być smalec w tortilli? czy mozna zastąpić innym tłuszczem...?

PostNapisane: Pn sie 07 2006, 00:11
przez malaladypank
agamp napisał(a):malalady a musi być smalec w tortilli? czy mozna zastąpić innym tłuszczem...?
mysle,ze smalec jest najlepszy do tego typu ciasta,bo dzieki niemu,ciasto jest gietkie i sprezyste :wink: Ale nie probowalam niczego innego :wink:

kasiu - ehhh,raz sie zyje :wink: a poza tym,to na fotce w avatarku wygladasz na szczuplaczka :D :D

PostNapisane: Wt sie 08 2006, 11:52
przez agamp
malalady not o niech będzie smalec :wink: jak spróbuję, dam znać 8)

PostNapisane: Wt sie 08 2006, 11:52
przez agamp
agamp napisał(a):malalady no to niech będzie smalec :wink: jak spróbuję, dam znać 8)

PostNapisane: Wt wrz 19 2006, 14:27
przez Nikita
mmmmmmmmmmm zgadnicie co jem :P :D

PostNapisane: Wt wrz 19 2006, 22:14
przez malaladypank
Nikita napisał(a):mmmmmmmmmmm zgadnicie co jem :P :D
:roll: :roll: eeehhh,gdyby nie przypominacz o tym watku,ktory przychodzi mi na maila,nie narobilabym sobie smaka :?
SMACZNEGO :wink:

PostNapisane: Pt wrz 22 2006, 09:30
przez Nikita
Nikita napisał(a):mmmmmmmmmmm zgadnijcie co jem :P :D

PostNapisane: Pt paź 27 2006, 17:08
przez Kama13
Kasia j- zrobiłam tą sałatkę na ostatniej imprezie. JEST PRZEPYSZNA I POSZŁA CAŁA SZYBCIUTKO!!

PostNapisane: Pt paź 27 2006, 22:56
przez malaladypank
ui mnie pojawia sie co weekend :wink: na przemian z grecka :D

PostNapisane: Wt lis 21 2006, 12:38
przez pudelek
jest przepyszna.Robiłam w sobote bo miałam gości.

W przyszłą sobote znowu mam więc coś musze wykombinować.
Dostałam przepis na :
Sałatke z kurczaka (3 składnikowa)z bagietkami i masełkiem czosnkowym lub z chrupiącymi bagietkami i żółtym serem zapiekanym na tych bagietkach.
Podobno pychota

PostNapisane: So gru 23 2006, 23:33
przez agamp
właśnie pałaszuję przepyszną sałatkę gyros zrobioną przez moją mamę - PYCHOTA !!! :D :D :D

PostNapisane: Pt sty 05 2007, 23:34
przez edytusia
:D Jutro zrobię i ja

PostNapisane: N sty 07 2007, 16:57
przez anianusia
A ja robilam dzisisaj...pycha

PostNapisane: Pn sty 08 2007, 14:43
przez edytusia
Pychotka.Zamiast cebuli dodalam por i na ostatnią warstwę keczupu troszkę rozdrobnionego czosku.

PostNapisane: Wt sty 09 2007, 20:09
przez mazurzyna
a ja wszystko wymieszałam i dodałam curry :) pychaaaaa

PostNapisane: Pn sty 15 2007, 16:11
przez Justyśka
Robiłam Gyrosa z tortillą. Mąż powiedział, ze rewelacja i kazał mi znowu zrobić. Mam pytanko o tortillę, wyszła mi bardzo twarda i nie dała sie zwinąć, bo się łamała. Moze dałam za mało smalcu? 6 łyzek to jaka część kostki może być :?:

PostNapisane: Cz sty 18 2007, 02:01
przez malaladypank
Justyśka napisał(a):Robiłam Gyrosa z tortillą. Mąż powiedział, ze rewelacja i kazał mi znowu zrobić. Mam pytanko o tortillę, wyszła mi bardzo twarda i nie dała sie zwinąć, bo się łamała. Moze dałam za mało smalcu? 6 łyzek to jaka część kostki może być :?:
ja daje cala kostke na szklanke cieplej wody :D

PostNapisane: Cz sty 18 2007, 13:56
przez Justyśka
To pewnie dlatego bo ja dałam mniej. Moze gdzieś w połowie 6 W sie skuszę i zrobię znowu.

PostNapisane: Cz sty 18 2007, 19:43
przez Sylwiatko
Zaczełam robic sałatke i wiadomo co sie okazało,ze nie mam przyprawy gyros :twisted: wysłałam m... do sklepu,ale dzwonił ze nie dostał.Jakis czas go juz nie ma,wiec moze szuka po innych sklepach w okolicy.Jak nie znajdzie to trudno zrobie ze zwykła przyprawa do kurczaka.I tak robie z makaronem to smak bedzie inny.

PostNapisane: Cz sty 18 2007, 20:16
przez malaladypank
Justyśka napisał(a):To pewnie dlatego bo ja dałam mniej. Moze gdzieś w połowie 6 W sie skuszę i zrobię znowu.
hehe,niezla motywacja;)To ja tez po 21 dniu sobie znow pozwole 8) :lol: :lol:

Sylwiatko - u nas zawsze ze 3-4 opakowania przyprawy w zapasie :wink:
Jak smakuje z makaronem :shock:

PostNapisane: Cz sty 18 2007, 20:40
przez Sylwiatko
Niestety nie kupił gyrosa :( Ja tez kupuje zawsze po kilka torebek,ale ja nawet jak pieke kurczaka to z gyrosem,wiec szybko wyszła.M.. własnie zjadł,stwierdził ze dobra,wiec nie jest zle,szybko zniknie.

PostNapisane: Śr sty 31 2007, 11:29
przez Moya
Podbijam bo przypomniało mi się o tej sałatce i będe ja robić na piątek. Mniaaaaaaam.

PostNapisane: Śr sty 31 2007, 11:56
przez kangurzyca
a jaki macie przepis na tego kurczaka w pepsi? szukałam tu na wątku i nie znalazłam a brzmi intrygująco

PostNapisane: Śr sty 31 2007, 16:03
przez malaladypank
Moya napisał(a):Podbijam bo przypomniało mi się o tej sałatce i będe ja robić na piątek. Mniaaaaaaam.
a co z dietka :lol: :lol:

PostNapisane: Śr sty 31 2007, 16:04
przez malaladypank
kangurzyca napisał(a):a jaki macie przepis na tego kurczaka w pepsi? szukałam tu na wątku i nie znalazłam a brzmi intrygująco
jest na innym watku,zaraz [pszukam i podesle Ci link:)

PostNapisane: Śr sty 31 2007, 16:19
przez asia78
Jak czytalam kiedys ten przepis to pomyslalam ze jakas nieteges :roll: ta slatka. Ale w sobote bylismy u znajomych i byla ta salatka,na gorze miala jeszcze takie kostki z grzanek :) P Y C H A

PostNapisane: Pt lut 09 2007, 21:59
przez Renata5
70 dkg fileta z kurczaka
1 duża cebula pokrojona w kostkę i sparzona (wodą z solą i kwaskiem cytr.)
6-8 ogórków konserwowych - pokric w kostkę
1 puszka kukurydzy
1 kapusta pekińska
majonez
ketchup łagodny
1/2 przyprawy do gyrosa

WYKONANIE:
filety pokroić w kostkę, posypać przyprawą i obsmażyć na oleju
kapustę pekińską drobno posiekać i wymieszać z vegetą

Następnie układać sałatkę warstwami w następującej kolejności:
zimne mięso
ketchup
cebula
ogórek
majonez
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta pekińska

:lol:



Robię taką samą sałatkę GYROS tylko daję zamiast ogórka konserwowego 3 kolory papryki pokrojonej w kostkę i puszkę czerwonej fasoli. Filety wcześniej posypuję przyprawą GYROS firmy Kotani i wstawiam do lodówki na 2-3 godziny i dopiero po tym czasie smażę.

Obrazek

PostNapisane: Pt lut 09 2007, 23:32
przez malaladypank
Renata5 napisał(a): ... i puszkę czerwonej fasoli.
ja tez dodaje fasole :D PYCHA!