Strona 1 z 1

piersi kurczaka w pomidorach

PostNapisane: Pn maja 17 2004, 11:27
przez biene_maja
to jest przepis z kuchni wloskiej-troche urozmaicony
potrzebujemy piersi kurczaka lub po prostu cos z kurczaka ,ktore smazymy uprzednio przyprawiajac(mieszanka do drobiu) sola etckoniecznie na zloto.wkladamy do brytwanki naoliwionej.dookola ukladamy pokrojone w kostkê i obrane ze skory pomidory(troche posolic),do tego czosnek w plasterkach(bez oszczedzania) i pocwiartowana czerwona cebule lub szalote....przyprawiamy koniecznie swiezym i posiekanym rozmarynem(nie za duzo) i tymiankiem(moze byc wiecej) ,na wierzchu ukladamy czarne oliwki bez pestek (w polowki pokrojone)-trzeba uwazac,nie trzeba ich jesc ale nadaja calosci charakterystycznego smaku.kladziemy po galazce rozmarynu i tymianku-calosc zalewamy bulionem....i do piekarnika w 200-220 stopniach na pol godzinki...........pycha

kto chce moze dodac papryczke lub dwie chili-dla ostrosci,ale nie jest obowiazkowe

smacznego aha mozna podawac z chlebem lub pieczonymi ziemniakami

PostNapisane: Wt maja 18 2004, 23:16
przez marzena
Maju kusi mnie ten przepis bardzo, ale nie lubie czosnku. :? Musi byc koniecznie? I to jeszcze tak duzo? :roll:

PostNapisane: Śr maja 19 2004, 08:55
przez biene_maja
to wszystko zalety od ciebie-ja daje dwa zabki pokrojone w plastry-ale mozesz dodac mniej -nie wiem tylko czy sos tez bedzie dobry.....wlosi lubia przeciez czosnek

PostNapisane: Śr maja 19 2004, 23:37
przez marzena
Wiem wiem o Włochach i czosnku. Przez niego mam komplikacje jelitowe. Ostatnio mało brakowało, zebym zdążyła do wc :?

Dziekuje za odpowiedz. Sprobuje chociaz z 1 ząbkiem. Może przeżyje...
:wink:

PostNapisane: So lis 06 2004, 18:16
przez marzena
No wiec jutro robie. Jeszcze musze znalezc przepis na pieczone ziemniaki. :D

PostNapisane: Pn lis 08 2004, 16:30
przez biene_maja
mam nadzieje ze ci smakowalo-mimo czosnku :wink:

PostNapisane: Pn lis 08 2004, 18:19
przez marzena
Naprawde bylo pyszne. I czosnek mi nie przeszkadzal! Posiekalam go tak, ze nie mozna bylo znalezc a smak i zapach zostal. :wink:

Moze masz wiecej podonych przepisow?

PostNapisane: So wrz 08 2007, 08:28
przez agamal26
:ok_army: