Rozmrażanie mięsa i warzyw

To jest Wasze forum.
Możecie tu zadawać pytania i wymieniać informacje z innymi Użytkownikami naszego serwisu.
Pisanie tylko dla zarejestrowanych użytkowników!

Moderatorzy: extreme, saba79

Rozmrażanie mięsa i warzyw

Postprzez kercpor1978 » Śr sty 11 2017, 10:48

Ostatnio zetknęłam się gdzieś z takim poglądem jednej mojej cioci, że najlepiej jeśli mięso lub warzywa zostaną rozmrożone w lodówce. Do tej pory - zawsze po prostu wyciągałam je z zamrażalnika ( co więcej często np. zamrożone mięso mielone) kładłam jeszcze w miseczce na grzejniku ,żeby się szybciej rozmroziło. Ale właśnie ciocia stwierdziła, ze jak się takie zamrożone mięso czy warzywa wyciągnie z zamrażalnika i zostawi do rozmrożenia w pomieszczeniu powyżej 4-5 stopni Celsjusza to zaczynają się w nim namnażać ekspresowo mikroorganizmy i można się takim mięsem czy warzywami potruć. Do tej pory zawsze tak robiłam i jakoś się nie zatrułam. Ale dało mi to trochę do myślenia. A jak wy rozmrażacie produkty ? Co radzicie
kercpor1978
 
Posty: 5
Dołączył(a): Śr sty 11 2017, 10:42
Lokalizacja: New Orleans

Powrót do Forum ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości

cron