spartusia napisał(a):ja gotuje ryż ...
do tego wrzucm surowe mięso mielone i zeszkloną cebulkę ...
wszystko mieszam i doprawiam do smaku ...
potem zawijam w kapustę i gotuję w wielkim garze zalane bulionem
ja daję 4 torebki ryżu ...
na 500g mięsa mielonego ...
z tego mi wychodzi ok. 15 gołąbków
nigdy nie robilam z jajkiem bulka i mlekiem,pierwsze slysze o takim sposobie,choc mam spore oswiadczenie w golabkach
Aki napisał(a):A ja na pół kilograma surowego mięsa daję sporą garść surowego ryżu, zmieloną surową cebulę, kawałeczek bułki namoczonej w wodzie, jajko, sól i pieprz ziołowy. Zawijam w kapustę, podsmażam i później duszę. Do sosu dodaję troszkę przecieru pomidorowego i wędzonego boczku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 52 gości